הסטוריז של אשדוד היום

העלה סטורי

איך מוכרים לנו ג'אנק במסווה של אוכל בריא

איך מוכרים לנו ג'אנק במסווה של אוכל בריא- טור דעה מאת: שמוליק דואק

שמתם לב שלאחרונה האריזות של יותר ויותר מוצרים בסופרמרקט, הפכו להיות ירוקות ?

הצבע הירוק נתפס בעיני הציבור הרחב כמשהו בריא וטבעי, ותעשיית המזון אימצה את זה כטריק שיווקי מניפולטיבי. 

האבסורד הוא שדווקא האוכל הכי מתועש ומעובד, הוא זה שזוכה לאריזות ירוקות כדי לתעתע בנו – כל מיני שניצלים עתירי שומנים, פחמימות, נתרן, סוכרים וכו', רטבים עתירי סוכר ומלח, אבקות מרק שאין בהן שום מרכיב טבעי ועוד.

כל אלה ארוזים בשקיות ירוקות, לפעמים עם תמונה של שדה, עלים או עץ רענן.. אפילו מארזים של גלידה שמרכיביה העיקריים הם שומן וסוכר, קיבלו אריזה עם תמונה של שדה ירקרק. אחת הסיבות היא להקל על נקיפות המצפון של ההורים שאין להם הרבה זמן להיות במטבח, שירגישו שאם הם מחממים לילדים שניצל טבעוני משקית ירוקה, הם נתנו להם אוכל "בריא ומזין".

על אריזות של פגרים וחלקי גופות של בעלי חיים, תוכלו לראות ציור של תרנגול זקוף קומה מחייך עם קריצת עין שובבה, או ציור של פרה צוהלת משמחה, כאילו כל חייה המתינה ליום המאושר שבו מגיע המסור החשמלי לבתר את גופתה.

אבל האמת מסתתרת תמיד מאחורי האריזה, בטבלת הערכים התזונתיים שאותה אנחנו חייבים תמיד לקרוא לפני שמכניסים מוצר כלשהו לעגלת הקניות.

בואו נתמקד למשל במוצר כמו רוטב לעוף של פנינה רוזנבלום.

שימו לב למילים הראשונות שמופיעות על הבקבוק שלו – "בריא מהטבע". ליד זה כמובן ציור של 2 עלים ירוקים, כאילו הרוטב הזה הופק מצמחים שנקטפו לפני שנייה מהשדה.

תהיתי מה יכול להיות כ"כ "בריא מהטבע" ברוטב שנמצא בבקבוק מפלסטיק ועומד בסופרמרקט משך חודשים רבים..
אז הפכתי את המוצר לקרוא מה באמת יש בו, והרי לכם הפירוט :

הרוטב מכיל סילאן, חומץ, מים, שום ומלח. אחלה רוטב שאפשר להכין בבית ב-4 דקות. אלא שבנוסף יש בו פוטסיום סורבט, חומר שבחיפוש בגוגל תגלו שהוא מוגדר כחומר שעלול לסרטן.
למטה יותר בטבלת הסימון התזונתי, אני מגלה שהרוטב הזה מכיל 49 גרם סוכרים ל-100 מ"ל !!!!
כלומר 10 כפיות סוכר לכמות של חצי כוס חד פעמית !
בנוסף לזה, יותר מ-500 מ"ג נתרן לאותה כמות קטנה של חצי כוס חד פעמית.
בהסבר פשוט מדובר בכמות מטורפת של סוכר שכדי שלא נרגיש במתיקות, מאזנים אותה עם כמות מטורפת של מלח !
את הרוטב המאוד לא בריא הזה עוטפים באריזה יפה, והדבר הראשון שכותבים בחלק העליון של הבקבוק זה את הכותרת המפתה "בריא מהטבע".

תשאלו מדוע שמים כ"כ הרבה סוכר, אם צריך לאזן אותו עם כ"כ הרבה מלח ? כי לסוכר יש שתי תכונות בולטות : 1– הוא ממכר 2– הוא חומר משמר זול.

ישנם טריקים שיווקיים נוספים כמו למשל לכתוב על מוצר "ללא כולסטרול" כדי לתת לנו אשליה של משהו בריא, כאשר מלכתחילה לא אמור להיות בו כולסטרול.

כולסטרול קיים אך ורק ב"מזון" מן החי, ולכן אין שום סיבה לכתוב על שניצל ברוקולי שהוא "ללא כולסטרול".

או למשל לכתוב "ללא סוכר" כי זה נשמע לנו משהו ממש בריא. אבל ברשימת הרכיבים תגלו תמיד שהמוצר מכיל דבש או תחליפי סוכר תעשייתיים שמספקים את המתיקות והקלוריות במקום הסוכר.

יש עוד הרבה טריקים כאלה שחשוב לדעת, אבל נשאיר משהו גם לטורים הבאים..

נשתמע בשלישי הבא באותו המקום..

אולי תתעניין ב...

קווי לילה חוזרים לפעול- הפרטים המלאים

הודעה חשובה לצעירים ולהורים: קווי לילה חוזרים לפעול בחופשת הקיץ משרד התחבורה משיק מחדש את קווי …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.