דף הבית > טבע וטיולים > 24 כפרים ביוון מתפרנסים מהצמח הזה

24 כפרים ביוון מתפרנסים מהצמח הזה

יונתן פרנקל, איש הטבע והטיולים בטור המיוחד שלו אצלנו ב"אשדוד היום". תמיד מרתק.

אוהבים גלידת מסטיק ? רוצים לדעת מהו מקור הטעם של המסטיק העתיק בעולם ?

בימים אלה אוספים באי כיוס שביוון, את המסטיקא – השרף של שיחי אלת המסטיק.

שם השיח מצביע על השימוש בשרף היוצא מהענפים בזן הייחודי לאי היווני, הנמצא ליד חופי טורקיה.

באי מצויים 1.500.000  (מיליון וחמש מאות אלף) שיחים והתעשייה סביבו מפרנסת את תושבי 24 הכפרים בדרום האי.

השרף-המסטיקא, המשמשת להכנת גלידת המסטיק משמשת מזון על (סופר פוד) לחומרי גלם למאכל וכמו כן חומרי גלם לתעשייה, לרפואה  ולקוסמטיקה.

 

לאחר גיזום חלקו התחתון של השיח עד לגובה של כמטר, החקלאים היוונים מפזרים תחתיו אדמת גיר לבנה, על מנת שהשרף הנופל, לא ידבק לאדמה .מה שאינו נופל , מוסר יחד עם הקליפה ומצטבר על הקרקע עם עלים יבשים ופסולת

אחרת.

בימים אלה, כאמור, נאסף השרף אותו מביאים החקלאים לבתיהם בכפרים. כאן מתחילה מלאכת מיון ידנית ואיטית, הנמשכת כמה חדשים עד לאביב- אז יעבירו את חומר הגלם לעיבוד ולייצור המוצרים השונים.

אלת המסטיק היא שיח בר הגדל גם אצלנו בארץ. לעיסת הצמח הייתה ידועה ומוזכרת אצל חז"ל שאסרו את לעיסתו בשבת: "אין לועסין מסטיכי בשבת". השימוש בשרף מופיע גם בספרי הרמב"ם ואסף הרופא והוא ידוע בעיקר אצל עדות

המזרח ואצל יהודי צפון אפריקה.

 

צילומים: איגוד מגדלי המסטיקא בכיוס

אלת המסטיק

בדוק גם...

האשדודים הראשונים: מחלקת היולדות נפתחה בבית החולים בעיר

היסטוריה באשדוד: לידה ראשונה באסותא. מהיום, לא צריכים להרחיק לבתי החולים מחוץ לעיר וכאן, ממש …

שינוי גודל גופנים