שורשיו התנ"כיים של תבלין הזעתר

יונתן פרנקל, איש הטבע והטיולים המוכר לנו מפינותיו המיוחדות בערוץ 2, כתב במיוחד לקוראי "אשדוד היום" טור מיוחד וקליל.

הרי הוא לפניכם:

אם הייתי מציג בפניכם את הצמח אזוב, לאיזה ריח הייתם מצפים ?

בשבת הקרובה נקרא את פרשת בא.

אחד הפסוקים בפרשה שבספר שמות, עוסק בצמח האזוב (פרק יב כה):

"וּלְקַחְתֶּם אֲגֻדַּת אֵזוֹב, וּטְבַלְתֶּם בַּדָּם אֲשֶׁר-בַּסַּף, וְהִגַּעְתֶּם אֶל-הַמַּשְׁקוֹף וְאֶל-שְׁתֵּי הַמְּזוּזֹת, מִן-הַדָּם אֲשֶׁר בַּסָּף; וְאַתֶּם, לֹא תֵצְאוּ אִישׁ מִפֶּתַח-בֵּיתוֹ–עַד-בֹּקֶר."

האזוב המקראי מוכר לנו בשם הערבי של התבלין המופק ממנו – 'זַעְתַר'.

רש"י שחי בצרפת, אומר על הפסוק הזה: "אזוב – מין ירק שיש לו גבעולין". באזור שבו חי רש"י האזוב אינו גדל.

תיאור מפורט יותר אנו מוצאים בפירוש האבן עזרא: "… והגאון פירש האזוב בלשון ערבי זעת"ר, ובלשון לעז אוריגנ"ו, והוא עשב נכבד במיני מטעמים."

ויש גם מתכון: לחם עם מטבל אזוב.

לוקחים כמה עלי אזוב טריים, מטגנים בשמן זית. לוקחים פרושת לחם טובלים ואוכלים.

בתיאבון !

 

בברכה

יונתן פרנקל

איש הטבע ומדריך הטיולים

050-7155548

אולי תתעניין ב...

בן 3 נפל מביתו בקומה השלישית ופונה במצב קשה

מדוברות מד"א נמסר, כי השבת, בשעה 16:48 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב לכיש …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

שינוי גודל גופנים