דף הבית > אוכל וקינוחים > ראש השנה שמח עם מתכון קל לסלמון אפוי בג'ינג'ר, תפוז וטימין

ראש השנה שמח עם מתכון קל לסלמון אפוי בג'ינג'ר, תפוז וטימין

חגיגת תשרי עם "דורות" מגישה מתכון חגיגי וקל הכנה: סלמון אפוי בג'ינג'ר, תפוז וטימין

חברת "דורות", יצרנית מוצרי התיבול הקפואים, מגישה לרגל ראש השנה וחג תשרי מתכון חגיגי וקל הכנה, סלמון אפוי בג'ינגר, תפוז וטימין, בשימוש טבליות השום והג'ינג'ר של דורות, לבישול פשוט וקל. מומלץ להגיש עם תוספת לצד סלט רענן.

חג שמח ובתיאבון!

מצרכים (ל- 4 מנות):

4 פילה סלמון במשקל 200-250 גרם כל אחד – נקי עם העור בצד אחד

2-4 כפות שמן זית

4 טבליות שום טרי קפוא דורות

4 טבליות ג'ינג'ר טרי קפוא דורות

מעט טימין טרי (יש להפריד את העלים הקטנים מהגבעול – כ 2 כפיות)

מלח ופלפל

1 תפוז

אופן ההכנה:

  1. להוציא את טבליות השום והג'ינג'ר של דורות לקערית קטנה, להשאיר בצד שיימסו ולערבב יחד עם שמן הזית.
  2. להניח נייר אפייה בתבנית המתאימה לתנור ועליו להניח את חתיכות הפילה כאשר העור כלפי למטה.
  3. להבריש (או ללטף ביד) את חתיכות הפילה עם תערובת שמן הזית, השום והג'ינג'ר. לפזר את הטימין ומלח פלפל לפי הטעם.
  4. יש לחתוך את התפוז לשניים, מחצי אחד לסחוט את המיץ ולשפוך על חתיכות הפילה. את החצי השני יש לפרוס לפרוסות דקות ולהניח על גבי הסלמון.
  5. לכסות בנייר אלומיניום בצורה רפויה, לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהסלמון כמעט מוכן – 10 דקות, להוציא את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות כ- 4-5 דקות נוספות עד לצלייה קלה של פרוסות התפוז.

 

בדוק גם...

האשדודים הראשונים: מחלקת היולדות נפתחה בבית החולים בעיר

היסטוריה באשדוד: לידה ראשונה באסותא. מהיום, לא צריכים להרחיק לבתי החולים מחוץ לעיר וכאן, ממש …

שינוי גודל גופנים