פבלובה מפנקת עם קצפת ופירות יער

קינוח פבלובה לגמרי כשר לפסח וטעים בכל ימות השנה!.

מרנג פריך, בשילוב ענני קצפת ופירות למעלה לפי טעמכם האישי… יכול להיות מושלם.

רכיבים:

לבסיס המרנג:

4 חלבונים

3/4 כוס אבקת סוכר

1/2 כוס סוכר

קליפה מגורדת מתפוז קטן/ לימון

למילוי הקצפת

2 שמנת מתוקה

1 כף סוכר

1 כפית תמצית וניל איכותית (אפשר להמיר בכף סוכר וניל אמיתי)

לרוטב פירות היער:

1/2 כוס פירות יער קפואים

1/2 כוס סוכר

אופן הכנה:

אופן הכנה: בסיס המרנג:

  1. מחממים תנור לחום נמוך (50-70 מעלות) רצוי בטורבו.

(טיפ: אפשר לחמם מעט את החלבונים במיקרוגל לקבלת קצף נפוח יותר)

  1. מקציפים את החלבונים, כאשר מתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת אבקת הסוכר, ולבסוף את גרד התפוז/ לימון. מקציפים עד שמתקבל קצף נוקשה ומבריק.
  2. משרטטים עיגול על נייר אפיה בעזרת תחתית של תבנית עגולה מס' 26.מורחים חלק מהקצף במרכז העיגול ובעזרת שקית זילוף מזלפים תלוליות נאות בהיקף, ליצירת דפנות.
  3. מייבשים בתנור בחום נמוך לפחות 3 שעות. מוציאים ומקררים לגמרי.

בזמן זה ניתן כבר להכין את רוטב פירות היער, על מנת שיתקרר לגמרי.

רוטב פירות יער:

  1. מכניסים לסיר קטן את פירות היער והסוכר. מביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות. מצננים היטב.

מילוי הקצפת:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה. מתחילים במהירות איטית, מוסיפים בהדרגה את הסוכר והוניל/ סוכר הוניל, ומגבירים מהירות עד למהירות מקסימלית. מקציפים עד לקבלת קצפת נוקשה.

ממלאים את הקצפת בתוך בסיס המרנג.

 

יוצקים את רוטב פירות היער על הקצפת ומכניסים למקרר.

 

חשוב! רצוי למלא את הקצפת וליצוק את רוטב פירות היער ממש בסמוך להגשה על מנת שבסיס המרנג לא יספוג לחות. קינוח זה עדיף לסיים באותו יום ולא לשמור בקירור מאחר שבסיס המרנג נרטב ומאבד את פריכותו.

אולי תתעניין ב...

נמל אשדוד: מפגש היסטורי של מנהלי העבודה לדורותיהם

חברת נמל אשדוד קיימה בשבוע שעבר מפגש ייחודי של מנהלי העבודה בנמל לדורותיו. במפגש החגיגי …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

שינוי גודל גופנים