עוגת תפוזים אוורירית לשבת

החורף בפתח ומה יכול להיות יותר ביתי ונעים מאשר להכין עוגת תפוזים קלה מאוד להכנה, שאפשר להכין לפני שהילדים חוזרים מבית הספר או ביחד איתם

המתכון הוא של קרין גורן:

מצרכים לעוגת תפוזים 

תבנית קוגלהוף 26                 

עוגה 

  • 4ביצים L
  • 1 1/2 כוסות או 300גרם סוכר לבן
  • 1 כוס או 240מ"ל שמן קנולה
  • 1כף גרידת תפוז
  • 1 כוס או 240מ"ל מיץ תפוזים
  • 2 1/2 כוסות או 350גרם קמח לבן
  • 1שקית אבקת אפייה

הרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים) 

  • 1/2 כוס או 120מ"ל מיץ תפוזים

הגשה 

  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ תפוזים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
  3. משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
  4. רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס מיץ תפוזים בעזרת כף, באופן אחיד.
  5. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

תמונה מתוך pixabay

אולי תתעניין ב...

מרינה רטוש ז״ל היא ההרוגה בתקרית הירי אתמול בכניסה לנמל

מרינה רטוש ז״ל, בת 40, היא ההרוגה מתקרית הירי בידי מאבטחים אתמול (חמישי), בכניסה לנמל …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

שינוי גודל גופנים