דף הבית > אוכל וקינוחים > עוגת גבינה ופירורים משודרגת עם פירות

עוגת גבינה ופירורים משודרגת עם פירות

מור זנודה שלנו מפנקת אתנו השבוע עם מתכון נפלא לעוגת שמנת פירורים האהובה על כולנו. השבוע, החליטה מור לתת טוויסט לעוגה הקלאסית שלעיתים נתפסת כבנאלית (שלא בצדק) ועוררה לנו את כל החושים עם פירות אקזוטיים.

חומרים לתחתית העוגה ולפירורים:

1.5 כוסות קמח תופח

1/3 כוס סוכר

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

3 חלמונים

למלית הגבינה:

2 מיכלים שמנת מתוקה

3/4 כוס סוכר

1/2 חפיסת אינסטנט פודינג

500 גרם גבינה לבנה 5%

250 גרם גבינה לבנה 30%

אופן ההכנה:

מכינים את התחתית והפירורים: מחממים תנור ל180 מעלות. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח תופח, סוכר וחמאה לתערובת פירורית, מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק לחים.

מהדקים 2/3 מהפירורים בעזרת הידיים לתחתית התבנית העגולה, מרופדת בנייר אפייה.

את היתר מניחים בתבנית אחרת (אלה יהיו "הפירורים").

אופים את בצק בשתי התבניות עד להזהבה כ-20 דקות ומצננים לחלוטין.

מפוררים את 1/3 הבצק האפוי לפירורים ושומרים בכלי אטום עד השימוש.

מכינים את מלית הגבינה:

במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את הגבינות.

שופכים את תערובת הגבינות על תחתית הבצק האפויה, מפוררים מעל את הפירורים. אפשר להוסיף פירות כיד הדמיון הטובה עליכם.

שבת שלום!

 

בדוק גם...

חבר המועצה נעים שומר: "סכנת קריסה כספית בעירייה עקב הסכם הגג"

חבר מועצת העיר, עו"ד נעים שומר, פנה הבוקר במכתב לראש העיר יחיאל לסרי, בו הוא …

שינוי גודל גופנים