דף הבית > אוכל וקינוחים > עוגיות אלפחורס כשרות לפסח של צליל אוחנה

עוגיות אלפחורס כשרות לפסח של צליל אוחנה

צליל אוחנה המהממת שלנו היא לא רק יפה אלא גם אופה מוכשרת ביותר!.

צליל שיתפה אותנו במתכון מוצלח במיוחד לכבוד פסח. הצלחה מובטחת היא קוראת למתכון ואנחנו? מתים כבר לטעום איך תצאנה העוגיות.

 

מרכיבים:

 

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.

2 ביצים

1/2 כוס אבקת סוכר ( אפשר פחות)

1  3/4 כוסות קורנלפלור.

1  1/3 כוסות קמח תפוח אדמה.

1 שקית אבקת אפייה.

1 שקית סוכר וניל.

כפית תמצית וניל.

 

למילוי:

גביע ריבת חלב (השתמשתי בריבת חלב כשרה לפסח  של שופרסל והיא נוזלית מידי. רצוי להכניס למקרר כדי שתתקשה מעט).

קוקוס.

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד לקבלת בצק משי למגע. הכנתי לי מראש בצלחות נפרדות את הקורנפלור וקמח תפוח אדמה ולאט לאט הוספתי. לא הוספתי בבת אחת. אם הבצק דביק מידי אפשר להוסיף קמח תפוח אדמה.

מפזרים מעט קמח תפוח אדמה על משטח העבודה, מרדדים את הבצק וקורצים לעיגולים בעזרת חותכן.

השתמשתי בגלגלת של פיצה לחיתוך ריבועים-מבטיחה שהשתדלתי שיהיה סימטרי

מניחים את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה ואופים במדף השלישי מלמעלה בתנור בערך 8 דקות ( לי לקח בערך 9-10 דקות לכל מגש. אפיתי מגש מגש. בינתיים שהכנתי מגש נוסף המגש הקודם נכנס לתנור.

מצננים את העוגיות ומרכיבים.

המתכון פשוט מאוד להכנה מה שלוקח יותר זמן זה הרכבת העוגיות, אבל שווה לכן לנסות.

חג שמח וכשר!.

בדוק גם...

יום הולדת עצובה ללוחמת מג״ב הדס מלכא: "מתגעגעים ורוצים שתחזרי"

החלקה הצבאית בבית העלמין אתמול התמלאה במשפחה ומוקירי זכרה של רס"ר הדס מלכא ז"ל. השמיים …

שינוי גודל גופנים