מתכון מושלם למופלטה

כיצד מכינים מופלטה?

(מתכון ל- 20 יחידות)

חומרים

500  גרם קמח רגיל
כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
קורט מלח

כוס וחצי מים פושרים

חצי כוס שמן (לטיגון)

 

הכנה

  1. לעבד כל המצרכים מלבד השמן- לבצק שיוצא קצת דביק
  2. לקמח משטח עבודה ללוש עוד דקה שתיים
  3. להניח את הבצק בקערה משומנת כחמש דקות
  4. לחתוך הבצק ל- 15 יחידות שוות מהם ליצור כדורים (לעגל בעשיית הכדורים כלפי מטה) להניח את כדורי הבצק על משטח משומן ולהבריש אותם בשמן
  5. עובדים עם ידיים משומנות היטב לאורך כל התהליך, בכדי שהבצק לא ידבק וגם יספוג שמן
  6. לשטח כל כדור בצק, למתוח עם כף היד לצורת עיגול דק מאוד, בגודל המחבת שלכם
  7. לחמם מחבת, להניח את המופלטה, להמתין כדקה ולטגן משני הצדדים
  8. כשהמופלטה במחבת להתחיל להכין את הבאה. כשהופכים הראשונה, מניחים עליה את המופלטה הנוספת. כשהחלק התחתון מוכן, הופכים את כל הערימה, כלומר שהמופלטה שהייתה למטה עכשיו למעלה ושוב מניחים עוד אחת, ממתינים ואז הופכים את כל הערימה
  9. אחרי 6-7 יחידות אפשר לשים בצד ולהתחיל שוב עד לסיום הבצק
  10. לאכול מופלטות רק כשהן חמות.
  11. למרוח בחמאה ודבש ולאכול.

 

מועצת הדבש מאחלת חג מימונה שמח – תרבחו ותסעדו!

צילום: דניאל לילה

אולי תתעניין ב...

הישג מרשים לאריה דרעי בעתירתו: אוטובוס השבת של גבאי לא יפעל; אמסלם: "נפעל בשת"פ עם 'אגודה' וגם באשדוד לא תהיה תחבורה ציבורית בשבת".

סיעת ש"ס הארצית והעומד בראשה שר הפנים אריה דרעי, עתרו כנגד הכוונה של מפלגת העבודה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

שינוי גודל גופנים