מתכון לעוגת מייפל מהממת

חיפשנו בשבילכם מתכון לעוגה קלילה וכייפית, שאפשר לאכול גם לפני ארוחת הערב, גם אחריה וגם בבוקר עם קפה קר ומצנן. קצפות – אאוט; מייפל – אין. קבלו אותה, עוגת המייל האגדית של קרין גורן, שאם תכינו אותה בתבנית הקוגלהוף המוצלת, בכלל תצליחו להרשים את כולם.

מצרכים להכנת עוגת מייפל 

 תבנית קוגלהוף 24                           

עוגת מייפל 

  • 4ביצים M
  • 1 כוס או 200גרם סוכר לבן
  • 1כוס סירופ מייפל
  • 1 כוס או 240מ"ל שמן קנולה
  • 2 1/2 כוסות או 350גרם קמח תופח
  • 1 כוס או 240מ"ל מים
  • 1תרסיס שמן קנולה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה בעזרת תרסיס השמן. מרתיחים את המים בקומקום.
  2. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית. מוסיפים את סירופ המייפל והשמן ומקציפים קצרות לאיחוד.
  3. מוסיפים לאט את השמן תוך כדי הקצפה.
  4. מוסיפים את הקמח התופח ומקציפים לאט עד שאין גושים.
  5. עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים את המים הרותחים בבת אחת ובזהירות, ומקציפים לאט לאיחוד.
  6. מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים 55 דקות, עד להזהבה.
  7. מצננים, מחלצים, מזלפים את המייפל מעל ומגישים.

הערות 

  • אפשר לשדרג את העוגה בתוספת של 1 כוס שברי אגוזי פקאן ולקבל עוגת מייפל ופקאן.

שבת שלום !

אולי תתעניין ב...

באיזור הרי-ווי: תאונת דרכים בצומת שד׳ הרצל- ירושלים

תאונה נוספת על שד׳ הרצל – שד׳ ירושלים, הצומת המרכזי שבו התחוללו שינויים משמעותיים כתוצאה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

שינוי גודל גופנים