מתכון למרק עגבניות קר

מרק עגבניות קר-גספצ'ו מתכון באדיבות רשת "סולתם"

 

מרכיבים (3-5 מנות):

5 עגבניות אדומות

2 מלפפונים ללא העוקצים

1 בצל קטן סגול

2 שיני שום

1 פלפל אדום חתוך לרצועות גסות

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בן יין לבן

1 כף עלי פטרוזיליה

8 עלי זעתר

6 – 9 קוביות קרח

1 כף מלח,  1 כפית פלפל שחור גרוס

להגשה:

2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות

קוביות קרח

2 כפות שמן זית

ההכנה:

  • מרתיחים מים בסיר גדול, מכניסים את העגבניות, חולטים שתי דקות.

מוציאים וקולפים את העגבניות. חוצים אותן ומוציאים את החלק הבהיר.

מעבירים את העגבניות למעבד מזון.

  • מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים למחית חלקה ( אפשר להכין מראש

ולאחסן במקרר).

ההגשה:

יוצקים את המרק לקערה, מעטרים במלפפון, מוסיפים קוביות קרח ומטפטפים קצת שמן זית.

מומלץ להגיש לצד לחם קלוי.

צילום: גל בן זאב

אולי תתעניין ב...

משחקי הכס של גבי כנפו- האם החלה עריפת ראשים בלשכת ראש העיר?

גורמים בכירים בעיריית אשדוד מסרו למערכת ׳אשדוד היום׳ מידע, לפיו קיימת אווירה עכורה מאוד בלשכת …

שינוי גודל גופנים