מיוחד לסופ"ש חורפי – מתכון לעוגת אלפחורס מושלמת

עוגת אלפחורס מושלמת זה בדיוק מה שכולנו צריכים כדי לחמם את סוף השבוע החורפי שמחכה לנו. המתכון לעוגה של סיון ממן מככב כבר מספר שבועות והתוצאה המתקבלת – וואו!

עוגת אלפחורס לשבת

המצרכים לעוגה:

150 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר

4 חלמונים

כוס וחצי קמח

כוס וחצי קורנפלור

כפית אבקת אפייה

כפית סודה לשתייה

מעט גרידת לימון (מי שאוהב. לא חובה)

מצרכים לקרם:

2 שמנת מתוקה

חצי מיכל חלב מרוכז

קוקוס – להרכבת העוגה

ריבת חלב – להרכבת העוגה

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה במיקרו, מוסיפים סוכר ומקציפים. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף. מוסיפים את שאר החומרים ולשים לבצק אחיד. מכניסים את הבצק למקרר למשך חצי שעה. לאחר ההוצאה, מרדדים את הבצק לשני עיגולים בקוטר העוגה הרצויה.

אופים בחום של 180 מעלות במשך 4-5 דקות בלבד!. העוגות צריכות להישאר בהירות. 

אופן הכנת הקרם לעוגה ואופן ההרכבה:

מקציפים לקרם יציב 2 שמנת מתוקה וחצי מיכל חלב מרוכז.

בתבנית העוגה יש להניח את בסיס העוגה, למרוח שכבה נדיבה מאוד של ריבת חלב ולפזר קוקוס. מוזגים חצי מכמות הקרם ומקפיאים למשך 20 דקות. מורחים שכבה נדיבה נוספת של ריבת חלב, מפזרים קוקוס ומוזגים את יתר הקצפת. מניחים מעל את העוגה הנוספת, מצננים. לפני ההגשה ניתן למרוח ריבת חלב וקוקוס מעל.

התוצאה – ממכרת !

 

תמונת השראה מתוך: שאטרסטוק

אולי תתעניין ב...

עדי קלנג עשה זאת שוב: מקום שלישי בתחרות גלישה עולמית

עדי קלנג, פעיל ציבור וגולש גלים, הצליח להעפיל לגמר בתחרות בינלאומית בגלישת גלים לאנשים עם …

שינוי גודל גופנים