דף הבית > תרבות > בשבוע הבא: פסטיבל "עמים וטעמים" – מנות ב10 ש"ח| אל תחמיצו!

בשבוע הבא: פסטיבל "עמים וטעמים" – מנות ב10 ש"ח| אל תחמיצו!

פסטיבל "עמים וטעמים אשדוד 2018", פסטיבל האוכל המדובר והשווה בארץ הגיע שנית לאחר ההצלחה בשנה שעבר ועוד הלקחים הופקו, הפעם במיקום חדש (ונוסטלגי), עם יותר מסעדות והרבה יותר מנות… והכל ב-10 שקלים בלבד.

 

בשבוע הבא בימים רביעי וחמישי, 9-10/5, גן אלישבע- החל משעה 19:00 ואילך. 

הפסטיבל, מבית היוצר של החברה לתיירות אשדוד, אשר לזכותם ייאמר, כי הם מקדמים בשנתיים האחרונות ללא הרף את הסצנה הקולינארית המתפתחת בעיר ומעניקים מקום של ממש לבתי העסק המקומיים, יתקיים בשבוע הבא במיקום אשר בוודאי מזכיר נשכחות לתושבי אשדוד הוותיקים – גן אלישבע המיתולוגי. בגן אלישבע לא התקיים אירוע עירוני במשך כמעט 2 עשורים.

בעקבות ההצלחה הגדולה בשנה שעברה, הפסטיבל השנה יכיל הרבה יותר משתתפים – מסעדות מקומיות בלבד, כ-70 מנות שונות, וישלב מופעי פולקלור ומוזיקה, לצד מתחמי ברים גדולים. לניהול הקולינארי של הפסטיבל, נבחר השנה השף ירון בן חמו, ילד העיר אשר כיהן כשף של מספר רב של מסעדות בעיר ומחוצה לה, וכיום משמש כשף הראשי במסעדת אטמוספירה.

שף ירון בן חמו/צילום: דנה מאירסון

בחרנו להציג חלק מהמשתתפים באירוע הקולינארי המרכזי של השנה ואת המנות אותן הן יגישו לבאי הפסטיבל:

עלמא

ארבעה חברי ילדות בשנות ה-20 לחייהם עם אהבה לאוכל והשילוב שלו בסצנת הבילויים שחזרו לעיר הולדתם לאחר שצברו ניסיון לא מבוטל בסצנה הקולינארית התל-אביבית. הם יוצרים מקוריים מתוך הנשמה, הם אוהבים לשמח אנשים ועושים את זה מכל הלב. מסעדת עלמא היא אחת המסעדות הצבעוניות בעיר, כל פרט כובש עיניים ליותר מרגע ועושה חשק להישאר. מטבח המסעדה מפגיש בין מגוון עולמות קולינריים, עם שילוב טעמים אותנטיים עם טעם צעיר ומרענן, כזה שנותן משב רוח נעים לכל מי שמחפש אוכל טעים ואווירה מהנה. כל צלחת מצוירת ביד מדויקת, שילוב של טעמים, חומרי גלם משובחים ורצון בלתי נדלה ליהנות מכל המנות בתפריט שוב ושוב.

 

פיש-באו (תמונה: דנה מאירסון)

בפסטיבל הקרוב, החברים ב"עלמא" יגישו לנו את מנת ה"פיש באו", מנה אסייאתית מגניבה – המשלבת את ה"באו" – לחמנייה מאודה (שמקורה בסין), עם חתיכות דג בתוכה.

כתובתיונה הנביא 2, טלפון:  072-371-3372.

 

צ'פלין

רומן חזנוב ומיכל שטרית הכירו בזמן שעבדו יחד במסעדה. החיבור הזוגי הוביל את שני הצעירים להגשים את חלומם ולפתוח מקום משלהם – "צ'פלין" שמו, מקום בילוי מגניב המעוצב בסגנון רטרו של שנות ה-40 עם תקליטים ישנים וסרטי שחור-לבן, כשאר ברקע מתנגנת מוזיקת ג'אז קצבית. המקום מציע אוכל ברמה גבוהה לצד תפריט אלכוהול וקוקטיילים מגוון – והכל במחירים שווים לכל כיס.

בני הזוג רומן חזנוב ומיכל שטרית (תמונה: חן בוקר) 

 

בפסטיבל תוגש מנת מיני בורגר טעימה של קציצת בשר בקר .

קרדיט: ירון בן חמו

 

כתובת: תש"ח 11, טלפון: 054-5577659

 

ארמיס:

ארמיס היא מסעדה בעלת עיצוב ייחודי הממוקמת ממש על שפת הים ועוצבה כפונדק מהמאה ה-17, בהשראת סיפורי המוסקטרים, עם ויטראז'ים וציורי קיר מעוצבים ברוח התקופה. התפריט מציע מגוון דגים ומנות בשריות, שמתאימות לנשנוש על הבר או לארוחה מלאה. המקום גדול ומתאים גם לקיום אירועים, כאשר הוא נהנה מטרסת-עץ רחבה המשקיפה על חוף הים הנמצא מרחק של כמה עשרות מטרים מקצה השולחן האחרון.

בפסטיבל תוגש מנת "בופאלו ווינגס" – כנפיים עוף במבחר רטבים.

כתובת: חוף לידו 1, טלפון: 073-7027324

קרדיט: ירון בן חמו

הולנד צ'יפס

בקצה רחוב רוגוזין, בואכה לירידה אל חוף הקשתות, מצאת הפנינה ההולנדית של בני הזוג סטיבן ואיזבל לוברכט, אשר עלו מהולנד היישר אל אשדוד החמה ושטופת השמש. את המנות מכין סטיבן מדג קוד ואילו את תפוחי האדמה הוא מייבא במיוחד מהולנד. כל המנות טריות, משביעות ובמחיר הגון ומשתלם. צ'יפס הבטטה של סטיבן הוכתר לא מכבר כ"טוב ביותר בארץ" ע"י מספר כתבי קולינריה מובילים.

כתובת: רוגוזין 72, טלפון :  050-808-6303

צילום: אסנת גואטה

צילום צ'פלין תמונה ראשית: חן בוקר

בדוק גם...

טרגדיה קשה: יוחאי אלקיים (28) נפטר בזמן שניסה להציל נערה טובעת

יוחאי אלקיים הוא הצעיר שטבע אתמול בחוף הים, בזמן שנכנס להציל צעירה אחרת שנכנסה לסכנה …

שינוי גודל גופנים