דף הבית > אוכל וקינוחים > במיוחד לסוכות: "סוכריות פילו" ממולאות מוס כבד עוף בטטה וביצה

במיוחד לסוכות: "סוכריות פילו" ממולאות מוס כבד עוף בטטה וביצה

"סוכריות פילו" ממולאות מוס כבד עוף בטטה וביצה

לרגל חג הסוכות מגישה חברת "מעדני יחיעם" מתכון חגיגי ונפלא ל"סוכריות" עשויות בצק פילו וממולאות מוס כבד עוף של יחיעם, בטעם עשיר ומקורי, ורכיבים נוספים היוצרים מאפה טעים ויפה שיקשט כל שולחן חג.

חג שמח ובתיאבון!

מצרכים לכ- 12 יחידות:

1 מיכל מוס כבד עוף יחיעם (140 גרם)

1/2 חבילה פילו מקמח מלא (250 גרם)

צרור גבעולי עירית

צרור עלי בזיליקום

2 ביצים בגודל בינוני

2-3 בטטה קלופה

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם

תרסיס שמן זית

3 כפות פרג או קצח לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבטטה וחותכים למלבנים ארוכים בגודל של 6X2 ס"מ. מרתיחים מים ומלח בסיר בינוני ומבשלים כחצי בישול. מסננים היטב ומניחים בצד.
  2. שולקים את הביצים ומגרדים בפומפייה דקה. מערבבים יחד עם השן הכתושה ומניחים בצד.
  3. להכנת הפילו: חותכים את דפי הפילו לריבועים בגודל 10X14 ס"מ. מרססים מלבן פילו ומניחים עליו מלבן נוסף משומן אף הוא.
  4. ממלאים בשכבות: בקצה כל מלבן לאורך מניחים 1 כפית גדושה מוס כבד עוף "יחיעם", מלבן בטטה,  מעט ביצה מגורדת ועלה בזיליקום. מהדקים היטב ומגלגלים עד לקבלת אצבע ארוכה. "מכווצים" את הקצוות ויוצרים צורה של סוכרייה. במידת הצורך מהדקים באמצעות קיסם. מרססים שמן במעטה החיצוני וזורים פרג או קצח.
  5. מכניסים לאפיה מהירה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לפילו דרושות דקות בודדות של אפיה ויש להיזהר מהשחמת יתר. לאחר שהפילו מזהיב, יש לקרר בטמפרטורת החדר.

 

צילום: יוליה זובריצקי

בדוק גם...

האשדודים הראשונים: מחלקת היולדות נפתחה בבית החולים בעיר

היסטוריה באשדוד: לידה ראשונה באסותא. מהיום, לא צריכים להרחיק לבתי החולים מחוץ לעיר וכאן, ממש …

שינוי גודל גופנים