שיש פאר

במיוחד לחנוכה: מתכון לסופגניות מוצלחות

רוצים להכין סופגניות ממכרות שנחטפות ברגע? הבאנו לכם מתכון שבזכותו חג החנוכה מעולם לא יהיה טעים יותר. נא להפשיל שרוולים  

במיוחד לחנוכה: מתכון לסופגניות ממכרות באדיבות שף יגיל יצחקוב ל'סולתם'

מצרכים:

1 ק"ג קמח

20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס ברנדי

כפית מלח

כ- 700 מ"ל מים פושרים

סוכר או אבקת סוכר לקישוט

שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

  1. מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה, מוסיפים את השמרים ואת הסוכר ומערבבים עם מטרפה. מוסיפים את הביצים, את הברנדי ואת המים הפושרים ונותנים ערבוב טוב עם הידיים, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד שנוצר בצק אחיד, דביק אבל ללא גושים.
  2. מניחים להתפחה של כשעה בסביבה חמימה. כעבור שעה נותנים עיבוד נוסף לבצק ומחכים עוד כחצי שעה.
  3. מחממים את השמן לחום של 180-170 מעלות, מרטיבים מעט את הידיים במים ובוצעים מהבצק כדור בגודל של כדור טניס, יוצרים חור באמצע ומכניסים לשמן הרותח.
  4. נותנים הזהבה מצד אחד, הופכים לצד שני, מעבירים לנייר סופג ומשם לצלחת עם הסוכר או לצלחת הגשה שעליה מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם מאוד.

 

(מתוך ספרו החדש של יגיל יצחקוב שנכתב בימים אלה) יגיל יצחקוב,"השף מכרמי יוסף" ל"סולתם"

צילום: יח"צ

אולי תתעניין ב...

בושה: ראש העיר לא הגיע לכנס נגד שחיתות שלטונית וגם הנציג שלו ברח

כנס של התנועה לאיכות השלטון, המדבר על שקיפות שלטונית, מניעת ומיגור שחיתות התקיים הערב ברובע …

שינוי גודל גופנים