במיוחד לחנוכה: מתכון לסופגניות מוצלחות

רוצים להכין סופגניות ממכרות שנחטפות ברגע? הבאנו לכם מתכון שבזכותו חג החנוכה מעולם לא יהיה טעים יותר. נא להפשיל שרוולים  

במיוחד לחנוכה: מתכון לסופגניות ממכרות באדיבות שף יגיל יצחקוב ל'סולתם'

מצרכים:

1 ק"ג קמח

20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס ברנדי

כפית מלח

כ- 700 מ"ל מים פושרים

סוכר או אבקת סוכר לקישוט

שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

  1. מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה, מוסיפים את השמרים ואת הסוכר ומערבבים עם מטרפה. מוסיפים את הביצים, את הברנדי ואת המים הפושרים ונותנים ערבוב טוב עם הידיים, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד שנוצר בצק אחיד, דביק אבל ללא גושים.
  2. מניחים להתפחה של כשעה בסביבה חמימה. כעבור שעה נותנים עיבוד נוסף לבצק ומחכים עוד כחצי שעה.
  3. מחממים את השמן לחום של 180-170 מעלות, מרטיבים מעט את הידיים במים ובוצעים מהבצק כדור בגודל של כדור טניס, יוצרים חור באמצע ומכניסים לשמן הרותח.
  4. נותנים הזהבה מצד אחד, הופכים לצד שני, מעבירים לנייר סופג ומשם לצלחת עם הסוכר או לצלחת הגשה שעליה מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם מאוד.

 

(מתוך ספרו החדש של יגיל יצחקוב שנכתב בימים אלה) יגיל יצחקוב,"השף מכרמי יוסף" ל"סולתם"

צילום: יח"צ

אולי תתעניין ב...

הישג מרשים לאריה דרעי בעתירתו: אוטובוס השבת של גבאי לא יפעל; אמסלם: "נפעל בשת"פ עם 'אגודה' וגם באשדוד לא תהיה תחבורה ציבורית בשבת".

סיעת ש"ס הארצית והעומד בראשה שר הפנים אריה דרעי, עתרו כנגד הכוונה של מפלגת העבודה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

שינוי גודל גופנים