דף הבית > טבע וטיולים > אכלתם כבר צלפים העונה?

אכלתם כבר צלפים העונה?

יונתן פרנקל בטור במיוחד לקוראי "אשדוד היום" והפעם על צלפים.

בימים אלה מתחילים לפרוח ברחבי הארץ פרחי שיח הצלף.

מראה הצמח אולי מוכר, מה שמוכר פחות הוא השימוש הקולינרי שעושים בצמח.

 

מי שמעוניין לדעת מהם הצלפים הכבושים שאותם מוסיפים למעדני דגים ובשר כדאי שישים לב !

הצלפים הללו הם בעצם פקעי פרח הצלף – טרם פריחתו.

 

הצלף גדל כצמח בר קוצני, ואולם הוא נמצא גם באזורים עירוניים.

 

התאהבתי בצלפים לפני שנים, כשראיתי איך מכינים סנדוויץ' טוניסאי אמיתי:

 

לנגד עיני המוכר לקח כיכר לחם, פרס אותה לאורך ואחר כך לרוחב.

לקח רבע אחת של כיכר לחם, הוציא את חלקו הפנימי והכניס לתוכו סלט טונה, חתיכות קטנות

של תפוח אדמה מבושל, ביצה קשה, סלט ירקות, ופרוסת לימון כבוש ואז הוא פיזר מעל

הכל את המלך –  צלפים כבושים.

הוא החזיר את החלק הפנימי של הלחם שהוצא קודם לכן, הידק את כל העסק, עטף בנייר והגיש לי.

 

****

הכנת צלפים כבושים, באנגלית  Capers

 

קוטפים את פקעי הפרחים (הנראים בגודל של אפונה)

מכינים תמיסת מלח – כפית מלח לכל כוס מים.

שוטפים את הצלפים, מכניסים לצנצנת ומשהים שלושה ימים.

מסננים את הצלפים במי המלח ושוטפים במי ברז.

ממלאים צנצנת שימורים בצלפים מוסיפים חומץ, גרגרי פלפל שחור ועלי דפנה.

סוגרים ומניחים במקום מוצל.  כעבור  10ימים הצלפים מוכנים.

 

 

בתיאבון !

 

יונתן פרנקל

איש הטבע ומדריך הטיולים

050-7155548

 

צילום: יונתן פרנקל

 

בדוק גם...

תקלת סאונד מתמשכת אתמול בפסטיבל "חלון לים התיכון"

פסטיבל "חלון לים התיכון" התחיל אתמול בקול תרועה רמה וממשיך גם הערב. הפסטיבל המוצלח בדרך …

שינוי גודל גופנים