דף הבית > אוכל וקינוחים > אוזני המן נימוחות כמו של אמא

אוזני המן נימוחות כמו של אמא

איך אפשר להיכנס לאווירת חג הפורים בלי ריח אפייה בבית של אוזני המן?

ובכן, במיוחד לכבוד חג הפורים האהוב עלינו במיוחד, אנחנו מגישים לכם באהבה מתכון מושלם להכנת אוזני המן ביתיות ונימוחות.

 

המתכון הוא של קארין גורן האגדית, מתוך הספר: "אם לסבתא היה מיקסר".

 

לבצק:

100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח (280 גרם)

2 חלמונים

קליפה מגוררת מחצי לימון

 

למלית:

2 כוסות פרג טחון (200 גרם)

 

1 כוס חלב (240 מ"ל)

 

1 כוס סוכר (200 גרם)

 

1/4 כוס סולת (40 גרם)

 

קליפה מגוררת מחצי לימון

 

50 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות

 

3 כפות פירורי ביסקוויטים

 

לקישוט (לא חובה):

אבקת סוכר

 

מכינים את הבצק ומצננים שעתיים:

 

  1. במעבד מזון מעבדים אבקת סוכר עם 200 גרם חמאה וקמח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמונים וקליפת לימון ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת כדור בצק אחיד.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים, להתייצבות.

 

מכינים את מלית הפרג ומצננים:

 

  1. בסיר מערבבים פרג, חלב, סוכר וסולת. מחממים על אש ומביאים לרתיחה במשך 5 דקות תוך מניחים לצינון.

 

  1. מערבבים פנימה פירורי ביסקוויטים ושומרים במקרר עד לשימוש.

 

מרכיבים, אופים ומקשטים באבקת סוכר (אם רוצים):

  1. מחממים תנור ל170 מעלות.
  2. מרדדים את הבצק הקר על נייר אפיה מקומח, לעובי 0.5 ס"מ. לבצק מנוקד כמו בתמונה- מוסיפים לבצק פרג.
  3. קורצים עיגולים בעזרת חותכן בקוטר 7-8 ס"מ (כוס רגילה) ומניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול. צובטים מ-3 קצוות ליצירת אוזן המן.
  4. מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים לחלוטין.
  5. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

בדוק גם...

בן 70 נפצע באורח בינוני בתאונת דרכים

למוקד 1221 של איחוד הצלה התקבל דיווח על הולך רגל שנפגע מרכב ברחוב הרב הרצוג …

שינוי גודל גופנים